|
|
|
|
|
ЗИМНА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА |
|
Етапи на приготвяне |
|
Продукти |
3-4 картофа
1-2 чаени чаши вече втасала туршия от зеле и моркови, заедно със саламурата (вижте рецепта за приготвяне на “Сурова туршия от зеле и моркови”)
няколко гъби
шепа замразен грах
1/2 от стрък праз лук
3-4 супени лъжици зехтин
2 стръка целина
евентуално сол на вкус
|
|
|
Начин на приготвяне |
1. Във водата, в която ще се приготвя супата, около литър се слагат почистеният измит и нарязан на ситно праз лук;
2. Последователно се слага, картофите нарязани на кубчета, гъбите, нарязани на едри парчета, а когато всичко заври се пуска и замразеният грах (замразените зеленчуци задължително се пускат във вряща течност, не се размразяват предварително);
3. Когато картофите са почти сварени, се добавя и туршията, след като поври малко супата се пробва и ако прецените може да се добави сол на вкус;
4. Вари се не повече от 15-20 минути, тогава се добавят зехтина и целината нарязана на ситно, а котлонът се изключва;
5. Тенджерата се покрива отгоре с капак оставя да престои така 10-15 минути, след което се сервира. |
Забележки |
Киселината която дава туршията на супата я прави много вкусна и различна от другите зеленчукови супи. |
|
Добавена на: 19-11-2011 Автор: pepelanov |
|
|
|