Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Днес готви Весела Балабанова, която е собственик на столичен ресторант. Тя е привърженик на здравословното хранене и предлага вкусна пролетна рецепта за зеленчуков медальон. „С настъпването на пролетта нашият ресторант предлага разнообразни зеленчукови специалитети. Така ще помогнем на организма да премине плавно от тежките зимни храни към леките и диетични пролетни блюда."
ПРОДУКТИ
1 патладжан
1 тиквичка
1 червена чушка
200 г спанак
80 г моцарела
сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бланшираме спанака и нарязваме тиквичката и патладжана на кръгчета. Режем чушката на тънки лентички.
Подреждаме нарязаните зеленчуци в ринг в следната последователност: започваме с патладжана, после слагаме тиквичка, чушка и спанак. Захлупваме ги с моцарелата, нарязана на филийки. Повтаряме подреждането и отново завършваме с моцарела.
Печем в загрята фурна. От моя опит ви съветвам зеленчуците да останат леко хрупкави, за да не се губят хранителните им качества.