Зеленчукова супа с оризово фиде

8 септември 2009 | 10:36 | Аз жената
Добави в любими
Червен лук
Целина 
Тиквички
Моркови
Зелена чушка
Вегета, червен пипер, бял пирер
Сол, зехтин, оризово фиде, копър, покълнали слънчогледови семки

Продукти
Приготвяне

Зеленчуковите супи се готвят лесно и бързо. Понякога обичам да експериментирам и да замествам обичайните продукти с нови, нетрадиционни за българската кухня. За тази рецепта може да сложите каквито продукти имате в хладилника или вашите любими. Новото е оризовото фиде, което замества обикновеното пшеничено фиде. Ето примерните съставки:

Приготвяне:
В тенджера задушавам една глава червен лук, нарязан на дребно със зехтина и малко вода. Слагам 1 ч. л. червен пипер и бъркам около една минута. Прибавям около два литра предварително кипнала вода, в която съм разтворила вегета. Изсипвам парченце глава от целина, тиквичките, морковите и чушката, нарязани на дребно и оставям супата да къкри около 20-25 минути на слаб огън. След като продуктите се сварят, в последните 2-3 минути прибавям оризовото фиде или оризови спагети, начупени на ситно. и белия пипер. Сервирам супата, поръсена с копър и покълнали слънчогледови семки.

Снимка:

shc.hu

* * *

Зеленчукова супа
Класическа супа борш
Всички крем-супи на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай